DZ_20131106-139Wout Koelewijn is geboren op 28 maart 1976 in Amersfoort, waar hij ook zijn middelbare school heeft gevolgd. Na het behalen van zijn VWO diploma in 1994 woonde en werkte hij in kibboets Nes Ammim in Israel. In 1995 startte hij vervolgens met zijn studie Internationale Bedrijfskunde in Maastricht waarvoor hij tevens studeerde aan de Hebreeuwse Universiteit te Jeruzalem, Israel en Universidad del Pacifico in Lima, Peru. Ook deed hij werkervaring op bij Baan Business Innovation te Grand Rapids, VS.

Na afronding van zijn opleiding ging hij werken bij ExxonMobil waar hij een kleine vier jaar werkzaam was in Brussel en Rotterdam. Op zoek naar meer maatschappelijke relevantie maakte hij de overstap naar de zorgsector. Als adviseur en interim manager was hij vervolgens actief bij zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheden. Zo werkte hij nauw samen met medisch specialisten en ziekenhuismanagers binnen diverse ziekenhuizen waaronder het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, het UMC St. Radboud te Nijmegen, het Medisch Centrum Leeuwarden en het Deventer Ziekenhuis.

Recent was hij nog intensief betrokken bij de Beter Dichtbij-polis die is ontwikkeld vanuit de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) in samenwerking met a.s.r. en DSW. Inmiddels is Wout werkzaam bij DC Klinieken waar hij samen met de directie, medisch specialisten en medewerkers vorm geeft aan het commercieel beleid.

Gedreven door de wens om ondernemerschap door medisch specialisten te begrijpen en te ondersteunen, nam hij in mei 2009 het initiatief tot een parttime promotieonderzoek naar dit onderwerp binnen de Universiteit Twente. Het resultaat daarvan treft u aan op deze website.